Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Carine Crutzen e.a.

Neelie!

Op vrijdag, 27 oktober 2017 om 20:30 uur

Genre: Archief

Neelie Kroes: de vrouw achter de ijzeren dame

Neelie Kroes is een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds heen brak.

“Het is het onopgesmukte levensverhaal van een kleurrijke politica, moeder en echtgenote, die na vele politieke verwikkelingen en persoonlijke drama’s uiteindelijk één van de machtigste vrouwen van Europa wordt”, aldus Léon van der Sanden, de schrijver.

Lees de recensie

Actuele discussie

Het stuk wil een bijdrage leveren aan de actuele discussie over het tekort aan vrouwen op machtige posities. “Waarom bereiken zo weinig vrouwen de top? Hoe is het Neelie gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk? Hoe combineerde zij werk en privé?,” vertelt regisseur Julia Bless.

“Is Neelie een inspirerend rolmodel voor Nederlandse vrouwen van nu?

Want wij zien haar ook als de onkwetsbare ‘ijzeren dame’. Is het voor vrouwen alleen mogelijk macht te verwerven als zij hun emoties uitschakelen?”

Shakespeariaans

‘Neelie!’ is een razend actueel drama met Shakespeariaanse inslag. Een voorstelling over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld. Naast Neelie Kroes passeren ook andere politieke coryfeeën de revue zoals Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn.

Voor Neelie! werkt Julia Bless, net als bij de recente reisvoorstelling Madame Bovary, samen met vertaler, bewerker en schrijver Léon van der Sanden.

Tekst: Léon van der Sanden

Regie: Julia Bless

Vormgeving: Maze de Boer

Kostuum: Dorien de Jonge

Muziek: Danny Weijermans

Techniek: Neal Groot

Grafisch ontwerp: Studio Ron van Roon

Fotografie: Claudia Kamergorodski

Video: Melvin Simons 

Visagie: Trudy Buren

Castingadvies: Kemna Casting (Marc van Bree)

Tourneeplanning: Theaterbureau De Mannen

Carine Crutzen

Carine studeerde in 1984 af aan de Toneelacademie Maastricht. Na haar eindexamen speelde zij o.a. bij Het Publiekstheater, Het Vervolg en Hollandia. Bij Het Toneel Speelt was zij te zien in ‘Een Zwarte Pool’ (2002), ‘De dans van de reiger’ (2002), ‘Jozef in Egypte’ (2004), ‘Raak me aan’ (2005) en ‘De geschiedenis van de Familie Avenier’ (2007-2008). In 2003-2004 speelde zij in de voorstelling ‘Tantalus’ van Toneelgroep De Appel en in 2006 speelde zij bij het Nationale Toneel in ‘Het belang van Ernst’. De afgelopen jaren speelde Carine in onder meer: ‘De Kus’ (2011), ‘De Kersentuin’ (2013), ‘After Party’ (2014) en ‘Een Sneeuw’ (2015).Carine heeft theater altijd gecombineerd met film en tv-drama. Zij speelde de hoofdrol in de veelgeprezen film ‘Majesteit’ (2010) en werkte mee aan films als ‘Abeltje’, ‘De Ziener’, ‘Nynke’ en ‘De Poel’. Bij het grote publiek kreeg zij bekendheid door haar rol als doktersvrouw in de tv-serie ‘De Brug’. Daarna volgden de succesvolle advocatenserie ‘Pleidooi’, het familiedrama ‘Oud Geld’, de jeugdserie ‘De Daltons’ en meest recent ‘De zaak Menten’. Voorjaar 2017 is Carine Crutzen te zien in de theaters met ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’.

Theatergroep Suburbia

Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere en maakt theater in de polder. Ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over het menselijk tekort, ook voor degenen voor wie toneelbezoek niet vanzelfsprekend is. Naast een jaarlijkse zomervoorstelling op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, maakt Suburbia locatievoorstellingen op bijzondere plekken in de polder.

Quotes:

Algemeen Dagblad

     
“NEELIE! is een zeer geslaagde productie vol spanning en dramatiek, maar er blijft, gelukkig, nog veel te raden over de echte Nikkelen Neelie. “       

 “Carine Crutzen heeft zich in tot in de details, die dikwijls het interessantst zijn, het personage eigen gemaakt.”        

HDC media
(Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Gooi en Eemlander)
“NEELIE! is bijzonder geslaagde voorstelling van Theatergroep Suburbia.”

“Middelpunt is Neelie Kroes, een fenomenale rol van Carine Crutzen. Van begin tot eind weet zij te overtuigen als spijkerharde dame die zelden haar dekking laat zakken.”

Scènes
“Julia Bless regisseerde een snelle, soepele voorstelling met sterke, korte zangfragmenten.”
      

“Dic van Duin als Bram Peper is zeer geloofwaardig en ook Thomas de Bres die zowel Fokkerbaas Frans Swarttouw als Pim Fortuyn speelt, is sterk geacteerd.”       

Prijs: € 24,50

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping