Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Fulco’s Regionaal Mannenkoor

A Christmas Carol UITVERKOCHT

Op zaterdag, 16 december 2017 om 20:30 uur

Genre: Archief
Deze zaterdag staat in het teken van een unieke samenwerking van Fulco’s Regionaal Mannenkoor met theatergroep Kwibus.

Om dit verhaal uit 1843 van Charles Dickens nog even kort te schetsen:
A Christmas Carol gaat over de oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge.
Hij beleeft in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen en komt zo tot inkeer. Scrooge was namelijk een financier en geldwisselaar die zijn leven lang alleen met het verkrijgen van meer geld bezig was. Andere zaken dan geld, zoals vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest verachtte hij. Tijdens 3 dromen wordt hij bezocht door de Geest van Het Verleden, de Geest van Het Heden en de Geest van De Toekomst. Na dit alles ziet hij in dat geld alleen niet gelukkig maakt.

Het mannenkoor brengt dit verhaal naar het theater, mede gezien de positieve reacties op de theatervoorstelling van oktober 2016.
Michel de Valk, onze dirigent, ontwikkelde een scenario waarin acteurs het verhaal in korte scènes spelen terwijl Fulco’s mannenkoor er beschouwende muziek bij zingt.
Samen met Piet de Bruin en regisseur Piet van Dieren van Kwibus werd een script ontwikkeld voor een mooie theatervoorstelling. De scènes worden gespeeld door leden van Kwibus en het FRM zet de scènes muzikaal kracht bij door (kerst)liederen te zingen die het verhaal ondersteunen of van (muzikaal) commentaar voorzien. Hierdoor krijgt het verhaal een extra dimensie.

A Christmas Carol in Concert is van harte aan te bevelen voor het gehele gezin. Mede daarom is er voor gekozen om op zaterdag 16 december zowel een matinee- als een avondvoorstelling te geven.

De regie is in handen van Piet van Dieren. Het koor wordt begeleid door pianiste Marjan Fey.
De algehele muzikale leiding is in handen van Michel de Valk.

.
Fulco’s Regionaal Mannenkoor heet u van harte welkom.

Prijs: € 15,00

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping