Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

In Bed met Dietrich en Piaf

La Vie en Rose meets Von Kopf bis Fuss

Op vrijdag, 13 oktober 2017 om 20:30 uur

Genre: Archief

Ze waren hartsvriendinnen: zangeres Edith Piaf, die het leven opdronk tot de laatste teug, en filmster Marlene Dietrich die haar leven zorgvuldig plande. Waarom klapte hun relatie uit elkaar? In een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer deze diva’s van elkaar verschillen, maar ook hoeveel de twee nog van elkaar houden. Heden en verleden vloeien door elkaar heen als Dietrich en Piaf hun eigen versie van de gebeurtenissen geven.
www.inbedmetdietrichenpiaf.nl

Een nieuwe muziektheatervoorstelling over de ongewone vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf.

1982. Marlene Dietrich heeft zich opgesloten in haar Parijse appartement. Ooit was zij een wereldberoemd filmster; nu brengt zij haar dagen door in bed. Tijdens een slapeloze nacht staat opeens een bekende voor Dietrichs bed: Edith Piaf. Ooit waren de twee vrouwen boezemvriendinnen, misschien zelfs geliefden, ondanks hun verschillende karakters: Piaf de mateloze, die het leven opdronk tot de laatste teug, en Dietrich de bedachtzame, die elke stap van haar carrière en privéleven zorgvuldig plande. Waarom is deze vriendschap uit elkaar geklapt? Daarover heeft Dietrich altijd gezwegen, ook na Piafs dood in 1963.Nu staat Edith weer oog in oog met Marlene. Ze is vastbesloten om hun conflict voor eens en voor altijd uit te vechten.
Heden en verleden vloeien door elkaar heen als de twee diva’s beiden hun eigen versie van de gebeurtenissen geven. Tijdens deze nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven.
Even duidelijk wordt hoezeer Marlene en Edith nog van elkaar houden…

Frédérique Sluyterman van Loo (o.a. Adèle, Conny, Jasperina- De Grote Drie en Billy Elliot) speelt Dietrich,
Irene Kuiper (o.a. Harrie Babba en Sister Act) Piaf,
en Ger Otte (o.a. Ciske de Rat en Beauty and the Beast) alle mannen in hun leven, in een nieuwe muziektheatervoorstelling waarin humor, nostalgie, feit en fictie een verrassend geheel vormen.

Producent: Stichting De Nel
Spel: Frédérique Sluyterman van Loo, Irene Kuiper en Ger Otte
Script en regie: Daniël Cohen
Arrangementen: Ger Otte en Erik Brey
Duur: 90 minuten
Pauze: nee

Prijs: € 21,50

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping