Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Knielen op een bed violen

Op vrijdag, 11 maart 2016 om 18:45 uur

Genre: Archief

Drama van Ben Sombogaart, naar het boek van Jan Siebelink, over een echtgenoot die alles opoffert voor zijn strenggelovige overtuiging

Jeugdliefdes Hans en Margje Sievez leiden een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Beiden werken hard om het bedrijf gezond te houden, maar hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar houdt ze sterk. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn strenggelovige opvoeding aanwakkert. Als hij vervolgens een diep religieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. Terwijl Hans steeds verder in de macht van de sekte lijkt weg te glijden, kan Margje weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

Een verfilming van het gelijknamige boek van Jan Siebelink werd tien jaar eerder al aangekondigd als een project van regisseur Paul Verhoeven. Hij haakte echter af omdat hij gaandeweg een hekel zou hebben gekregen aan het hoofdpersonage. Ben Sombogaart, die de uiteindelijke regie op zich nam, is bekend van films als De tweeling, Kruistocht in spijkerbroek, Bride Flight en De storm. Voor de hoofdrol werd Barry Atsma gestrikt, omdat deze acteur volgens Sombogaart ook charmant kan zijn als een personage dat naïef of egoïstisch is.

 

Prijs: € 7,50

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping