Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Ricky Koole & Ocobar

Me & Tennessee

Op vrijdag, 1 december 2017 om 20:30 uur

Genre: Archief

Er gaat niets boven muziek maken met bevriende muzikanten, buiten op een houten veranda in het warme Tennessee. De warmte en de grote overgave van de soul uit Memphis en de humor en de verhalen van de country uit Nashville, Ricky koole houdt van allebei. Three chords and the truth, is het gezegde, en dat is alles wat je nodig hebt.
Ze zingt klassiekers uit Tennessee en nummers geschreven op haar eigen veranda.
Een betere band dan Ocobar vind je niet voor deze avond.

Tennessee is de staat waar Elvis King was, waar de blues groot werd op Beale Street in Memphis, en The Grand Ole Opry met mensen als Patsy Cline en Hank Williams van Nashville ‘Music city’ maakte.
Bij Tennessee denk je aan artiesten als Johnny Cash, Otis Redding, Sam and Dave, Willie Nelson, The Staple singers en Aretha Franklin.Ricky Koole maakte meerdere solo-voorstellingen en bracht 5 studio-albums uit. Ze maakte voorstellingen als ‘New Orleans’ en ‘Laagland’ met haar man Leo Blokhuis. Ze speelde in ‘The Broken Circle Breakdown’, in de film ‘Sonny Boy’, en had de rol van Rachel Hazes in ‘Hij gelooft in mij’. Afgelopen jaar was Ricky te zien als directrice van het ziekenhuis in de RTL 4 serie ‘CMC’. En ze presenteert bij Radio NH elke zondagmorgen haar eigen radio-programma.

www.rickykoole.nl

Biografie

Ricky Koole (Delft, 11 september 1972) is actrice en zangeres. In 1995 studeerde zij af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Sindsdien speelt ze in verschillende theatervoorstellingen en films. Ze maakt eigen muziektheatervoorstellingen en bracht vier cd’s uit: ‘To the heartland’ (’10), ‘Harmonium Live'(’09), ‘Ricky Koole’ (’07) en ‘Who’s Suzy?’ (’04).Ze werd verschillende malen genomineerd voor prijzen als het Gouden Kalf (voor haar rollen in Lek, De Jurk, Ochtendzwemmers en De Kersenpluk).Ze speelde afgelopen jaar één van de hoofdrollen in Verborgen Gebreken (Noor Rademaker), een NET5 drama-serie. Ze maakte samen met Leo Blokhuis de muziekvoorstellingen Harmonium en Laagland. Samen brachten ze daarbij verzamelcd’s uit. En ze speelde de vrouwelijke hoofdrol in de speelfilm Sonny Boy.

Prijs: € 22,50

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping