Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Roy en Hedy Grünewald

Selamat Makan (reprise)

Op zondag, 21 oktober 2018 om 16:00 uur

Genre: Archief

Kom naar de kumpulan (Indische familiebijeenkomst) en geniet van alle ingrediënten voor een even vermakelijke als smakelijke belevenis:- van de meesterverteller die ook nog meesterlijk zijn oude Indische tantes imiteert,- van een lesje geschiedenis met even verhelderende als verrassende inhoud,- van de manier waarop gerechten worden klaargemaakt. Inclusief de kruidige geuren uit de wadjans en, na de voorstelling in de foyer, een authentieke Indische tafel: rijst, saté, sajoer, telor Bali, sambal goreng en garnituren.

Deze theaterbeleving is voor iedereen die van lekker Indisch eten houdt en geniet van prachtige verhalen. Over Indië, tempo doeloe en de Indo’s in Nederland.

Selamat Makan – Smakelijk Eten
– Indische verhalen
– Geuren kringelen uit de wadjans
– Indische maaltijd.
Sinds de première in september 2014 spelen Roy en Hedy Grünewald deze voorstelling voor zalen tot ca. 100 bezoekers.
In die theaters waren alle voorstellingen uitverkocht.Historie wordt afgewisseld met persoonlijke belevenissen. Humoristisch en soms een tikje pikant:“…want er schuilde nog een geheim ónder de gordel van smaragd…”

Het publiek wordt persoonlijk door Roy en zijn zus Hedy welkom geheten voor een ‘kumpulan’, een Indische familiebijeenkomst. Als u in de zaal zit, vertelt Roy dat het eten nog niet klaar is. Hedy staat op het podium te koken. Kruidige geuren kringelen de zaal in en ondertussen vertelt Roy de verhalen.Na afloop wordt u uitgenodigd voor een heerlijke, authentieke Indische maaltijd.

De kracht zit hem ook in de manier waarop het publiek gaat eten.
Geen gedekte tafels, maar gezellig en informeel bij elkaar aan tafel.
De verhalen komen vanzelf. Over Indische roots, een Indische schoonvader, of toeristische belevenissen.
Ook de manier waarop de maaltijd wordt geserveerd is onderdeel van het concept.

De voorstelling duurt 75 minuten zonder pauze en is geschikt voor voor jong en oud, Indo of niet.

ENKELE REACTIES
…na de verhalen maakte Hedy’s heerlijke eten de avond tot een feest!
…Roy is een geboren verteller die prachtig zijn oude Indische tantes imiteert
…ik heb nooit geweten wat jullie geschiedenis was. Heel helder verteld
…je raakt tijdens het eten heel snel met anderen aan de praat

DE SPELERS
Hedy Grünewald (kookt).Werkte meer dan 25 jaar als scenograaf voor diverse dans- en theatergezelschappen in Nederland en België. Als medeoprichter en artistiek verantwoordelijke was zij van 1984 tot eind 2012 verbonden aan theatergroep Drieons. Sinds 2013 is zij voor anderen Indisch gaan koken. In theater de NWE Vorst, Tilburg organiseerde zij een aantal keren een pop-up restaurant en met haar bedrijf Indisch & Anders verzorgt ze veelvuldig catering.
Roy Grünewald (vertelt).Was 16 jaar directeur van schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Daarna specialiseerde hij zich in het ontwikkelen van culturele concepten en storytelling projecten. Is als docent storytelling verbonden aan Fontys Academy for Circus and Performing Arts, Hogeschool v.d. Kunsten Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam. Regisseerde Fred Delfgaauw in ‘De Verteller’ en ‘De wachtkamer van de Liefde’.

www.roygrunewald.com

René Jagers (regisseert).Was jaren regisseur en artistiek leider van theatergezelschap Drieons in Tilburg. Daarnaast regisseerde hij bij het Zuidelijk Toneel, Amai en Theater Zuidpool (B). Sinds 1998 werkte hij bij Theater De NWE Vorst in Tilburg. Eerst als programmeur, later als directeur tot zijn pensioen in 2013.Vof ‘Indisch en Anders’ is een klein bedrijf dat het Indische eten op een andere en eigentijdse manier presenteert. Er worden o.a. pop-up restaurants georganiseerd, theatrale eetvoorstellingen of verrassingsmaaltijden op ongewone locaties.

Prijs: € 37,00

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping