Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Van der Vlugt & Co

Met Andere Oogen

Op zaterdag, 6 mei 2017 om 20:30 uur

Genre: Archief

Met veel plezier en trots toerde Bram van der Vlugt afgelopen seizoen met zijn muzikale kinderen door het land met de concertvertelling De Drievingerige Luiaard.
Dit smaakte naar meer, want er zijn nog veel meer verhalen die verteld moeten worden.

Met Andere Oogen is de opvolger. De basis blijft hetzelfde: persoonlijke vertellingen, omlijst door muziek.Een man ziet een schilderij. Een doek dat hij kent. Het heeft zijn hele jeugd in zijn ouderlijk huis gehangen. Hij heeft het na de dood van zijn stiefmoeder verkocht, want hij vond het niet zo mooi. Een Volendams tafereel, dat was destijds oubollig. Hij had er trouwens geen muur voor. Er was hem beloofd dat het naar Amerika zou verdwijnen: daar houden ze van die Hollandse folklore. Maar nu hangt het hier, in de burelen van hotel Spaander, in Volendam. Dat is raar.
De man is Bram van der Vlugt. Zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hoe kwam dat schilderij in Den Haag, waar Bram opgroeide? En hoe kwam het daarna weer hier? Een beeld rijst op van een gegoede familie in de vooroorlogse jaren. Een rijk leven dat abrupt eindigde in de kampen.

Bram van der Vlugt verteller – Floris van der Vlugt saxofoon en klarinet – Hester van der Vlugt viool – Lucas Dols contrabas

‘Het is kwetsbaar en sympathiek en ze weten je zeker mee te slepen in hun relaas. Aan de hand van de schilderijen verrijst een wereld van dromen, geheime liefdes, frivole uitstapjes, toekomstplannen. Een verhaal dat abrupt afbreekt, maar dat niet voorbij is.
Hun jazzy muziek (gecomponeerd door Floris) omlijst het verhaal, geeft het lucht of schwung waar nodig, maar staat ook soms op zichzelf.’

-Volkskrant***

 

‘Met zijn prachtige dictie is Van der Vlugt een zeer begenadigd verteller. Hij sluit bondjes met de zaal, met zijn kinderen en Dols, maar daagt hen ook vrolijk uit. Hij vertelt met een fijne combinatie van gedragenheid en ondeugd.

-Theaterkrant***

‘Bram van der Vlugt zijn speelstijl is innemend met soms wat hoekige, licht boosaardige uitschieters. Dat werkt goed en voorkomt sentiment.Twee van Van der Vlugts kinderen en Lucas Dols spelen mee. Hun muzikale bijdrage is (…) voorbeeldig: sfeervol en met bezieling.’

-NRC****

Prijs: € 18,50

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping