Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Yvette Ros en Peter Elbertse

'Vibes'

Op zondag, 14 oktober 2018 om 15:00 uur

Genre: Archief

Gratis toegankelijk

Het duo ‘Vibes’ bestaat uit Yvette Ros (piano) en Peter Elbertse (vibrafoon).Met achtergronden in vooral klassieke muziek, hebben Yvette Ros (muziekdocent) en Peter Elbertse (voormalig paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest) beide een voorliefde voor jazz en met name de muziek van ‘the Modern Jazz Quartet’.Het Modern Jazz Quartet (MJQ) werdopgericht in 1952 en speelde muziek die werd beïnvloed door klassiek, cool jazz, blues en bebop.
De band presteerde over een periode van zo’n veertig jaar. Voor het grootste deel van hun carrière bestond de groep uit John Lewis (piano en muzikaal leider), Milt Jackson (vibrafoon), Percy Heath (contrabas) en Connie Kay (drums).
Onder het leiding van Lewis hebben ze hun eigen niche ontwikkeld door zich te specialiseren in elegante, ingetogen muziek, die een sterk bluesgevoel behield.
Lewis was ervan overtuigd dat J.S. Bach en de blues verenigbaar waren. Een combinatie van de klassieke vorm met jazzimprovisatie en zelfstandige melodische en ritmische ontwikkelingen.Nummers als ‘Bag’s groove’, ‘Django’ en ‘All the things you are’ staan op het repertoire. Het accent ligt op kwaliteit, prima improvisaties én het belangrijkste ingrediënt: plezier in de muziek!

Door het enthousiasme van dit duo zult u ervaren dat jazz toegankelijk en actueel is, zeker geen muziek voor ‘stoffige clubs’ – maar passend in de entourage van de foyer in Fulcotheater.

Prijs: € 0,00

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping