Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Angela Schijf, Tom van Landuyt

Kreutzersonate

Op dinsdag, 8 november 2016 om 20:30 uur

Genre: Archief

Wat als passie allesoverheersend wordt? Wat als jaloezie gezond verstand en ratio compleet uitschakelt?

 Karsten en Hannah hebben een goed huwelijk. Tot violiste Hannah pianist Michaël leert kennen en met hem musiceert. De intimiteit die door de muziek ontstaat, maakt Karsten gek van jaloezie. Dat is het verhaal, gebaseerd op de ophefmakende novelle van Lev Tolstoj uit 1891, genoemd naar een compositie van Ludwig van Beethoven. Hierin schetst de Russische auteur hoe passionele liefde gedoemd is om op te branden. Meer dan 120 jaar later is dit thema nog even herkenbaar en beklijvend.

Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt ging in januari 2015 in première in België. De voorstelling overdonderde Vlaanderen en is daar inmiddels meer dan 60 keer gespeeld in uitverkochte zalen. De Nederlandse actrice Angela Schijf vertolkt Hannah in dit stuk. Karsten wordt ijzingwekkend sterk gespeeld door haar echtgenoot Tom Van Landuyt.

Een grote rol is weggelegd voor klassieke muziek van Arvo Pärt, Bach en natuurlijk voor Beethovens Kreutzersonate. Deze werken worden live vertolkt op piano en viool door de Nederlandse topmuzikanten Nicolas van Poucke en Myrthe Helder.

www.naastdeburen.be

Als het verlangen maar stopt.
Naar de novelle van Lev Tolstoj, met livemuziek van Ludwig van Beethoven

 

Prijs: € 25,00

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping