Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Anne Neuteboom / Thijs van de Meeberg

Kijk haar gaan / Kom nou maar gewoon

Op zaterdag, 19 januari 2019 om 20:30 uur

Genre: Archief
Geen duo – wel 2 x cabaret op 1 avond!

Twee jonge én bekroonde cabaretiers gaan het eens anders doen. Ze persen hun voorstellingen in 50% van de normale tijd. Zodat de één voor de pauze en de ander erna kan optreden. Dus: hou je vast, dat wordt een pittige zit. Sterkte!Anne Neuteboom, komt na haar eerste soloprogramma WEG met een nieuwe show. Ze maakt maatschappelijk betrokken cabaret anno 2018: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik.Thijs van de Meeberg probeert In zijn tweede programma de ander te begrijpen. Welke gedachte is waar? Waar dit eindigt? Bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen.Afijn: ‘Kom nou maar gewoon’.Anne Neuteboom: Kijk haar gaanJaaa jongens! Weet je nog vanmorgen? Toen je wakker werd? En dat het toen gewoon vrede was in Nederland? Holy shit. Relaxt. En dat je waarschijnlijk gewoon twintig minuten kon douchen onder vét heet water en nog steeds gewoon súpergoeie waterdruk had? Mega. Dampend. Hardcore. Chill. En dat je gewoon een vers croissantje kunt kopen voor pak ‘m beet 75 cent, dat is echt wat? 0,0000033% procent van een netto minimumloon maandsalaris ofzo?? Terwijl het echt uren duurt om zelf croissantjes te maken. Sweet. Lord. Yes.’Ja hoor mensen, je had het niet verwacht hè! Maar keihard positivisme, doet Anne gewoon, schaamteloos: kijk haar gaan!Anne Neuteboom, in 2013 afgestudeerd aan de Koningstheateracademie en in 2015 winnaar van de jury- en publieksprijs van cabaretfestival Cameretten, komt na haar eerste soloprogramma WEG met een nieuwe show. Ze maakt maatschappelijk betrokken cabaret anno 2018: geen zure oogkleppen, maar een frisse analytische blik.

Tekst: Anne Neuteboom Regie: Hanneke Braam

Thijs van de Meeberg: Kom nou maar gewoon.De Volkskrant noemde Thijs van de Meeberg “een fijne Freek de Jonge-light”, De VARA gids sprak over ‘lef’ en Het Parool vroeg zich af of er “een verborgen steekje los aan hem is”.In zijn tweede programma gaat deze winnaar van het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs 2015) proberen de ander te begrijpen.Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z’n geweten wel zo betrouwbaar?Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen.Afijn: ‘Kom nou maar gewoon’.

Tekst: Thijs van de MeebergRegie: Pieter Bouwman
Foto’s: Annemieke van der Togt

‘Kan een cabaretvoorstelling tegelijk persoonlijk en geëngageerd zijn, tegelijk energiek en kwetsbaar en tegelijk chaotisch en met een sterke rode draad? Ja, dat kan, zo bewijst Anne Neuteboom met haar tweede avondvullende show Kijk haar gaan. Het resultaat is fantastisch theater, waarbij je steeds weer verrast wordt en dus de hele avond op het puntje van je stoel blijft zitten.
Theaterkrant
‘Kijk haar gaan is een slim opgebouwde voorstelling, waarin de gespeelde vrolijkheid uit het begin („Gaat het goed met jullie? Ja toch!”) langzaam plaats maakt voor een persoonlijk verhaal over het gemis van haar vader. Het is knap hoe Neuteboom dit persoonlijke verhaal steeds verbindt met een reflectie op haar generatie.’
NRC

Prijs: € 17,95

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping