Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Carine Crutzen e.a.

Neelie!

Op vrijdag, 27 oktober 2017 om 20:30 uur

Genre: Toneel

Neelie Kroes: de vrouw achter de ijzeren dame

Neelie Kroes is een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds heen brak.
“Het is het onopgesmukte levensverhaal van een kleurrijke politica, moeder en echtgenote, die na vele politieke verwikkelingen en persoonlijke drama’s uiteindelijk één van de machtigste vrouwen van Europa wordt”, aldus Léon van der Sanden, de schrijver.

Actuele discussie
Het stuk wil een bijdrage leveren aan de actuele discussie over het tekort aan vrouwen op machtige posities. “Waarom bereiken zo weinig vrouwen de top? Hoe is het Neelie gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk? Hoe combineerde zij werk en privé?,” vertelt regisseur Julia Bless.
“Is Neelie een inspirerend rolmodel voor Nederlandse vrouwen van nu?
Want wij zien haar ook als de onkwetsbare ‘ijzeren dame’. Is het voor vrouwen alleen mogelijk macht te verwerven als zij hun emoties uitschakelen?”

Shakespeariaans
‘Neelie!’ is een razend actueel drama met Shakespeariaanse inslag. Een voorstelling over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld. Naast Neelie Kroes passeren ook andere politieke coryfeeën de revue zoals Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn.

Voor Neelie! werkt Julia Bless, net als bij de recente reisvoorstelling Madame Bovary, samen met vertaler, bewerker en schrijver Léon van der Sanden.

Tekst: Léon van der Sanden
Regie: Julia Bless
Vormgeving: Maze de Boer
Kostuum: Dorien de Jonge
Muziek: Danny Weijermans
Techniek: Neal Groot
Grafisch ontwerp: Studio Ron van Roon
Fotografie: Claudia Kamergorodski
Video: Melvin Simons 
Visagie: Trudy Buren
Castingadvies: Kemna Casting (Marc van Bree)
Tourneeplanning: Theaterbureau De Mannen

Carine Crutzen
Carine studeerde in 1984 af aan de Toneelacademie Maastricht. Na haar eindexamen speelde zij o.a. bij Het Publiekstheater, Het Vervolg en Hollandia. Bij Het Toneel Speelt was zij te zien in ‘Een Zwarte Pool’ (2002), ‘De dans van de reiger’ (2002), ‘Jozef in Egypte’ (2004), ‘Raak me aan’ (2005) en ‘De geschiedenis van de Familie Avenier’ (2007-2008). In 2003-2004 speelde zij in de voorstelling ‘Tantalus’ van Toneelgroep De Appel en in 2006 speelde zij bij het Nationale Toneel in ‘Het belang van Ernst’. De afgelopen jaren speelde Carine in onder meer: ‘De Kus’ (2011), ‘De Kersentuin’ (2013), ‘After Party’ (2014) en ‘Een Sneeuw’ (2015).Carine heeft theater altijd gecombineerd met film en tv-drama. Zij speelde de hoofdrol in de veelgeprezen film ‘Majesteit’ (2010) en werkte mee aan films als ‘Abeltje’, ‘De Ziener’, ‘Nynke’ en ‘De Poel’. Bij het grote publiek kreeg zij bekendheid door haar rol als doktersvrouw in de tv-serie ‘De Brug’. Daarna volgden de succesvolle advocatenserie ‘Pleidooi’, het familiedrama ‘Oud Geld’, de jeugdserie ‘De Daltons’ en meest recent ‘De zaak Menten’. Voorjaar 2017 is Carine Crutzen te zien in de theaters met ‘Who’s afraid of Virginia Woolf’.

Theatergroep Suburbia
Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere en maakt theater in de polder. Ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over het menselijk tekort, ook voor degenen voor wie toneelbezoek niet vanzelfsprekend is. Naast een jaarlijkse zomervoorstelling op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere, maakt Suburbia locatievoorstellingen op bijzondere plekken in de polder.

Prijs: € 24,50

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2017 – 2018

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping