Tel. reserveren? 030 688 42 30 kassa@fulcotheater.nl

Daniel Boissevain

De Schuldige

woensdag 2 maart 2022, 20:00

DEZE VOORSTELLING IS VERPLAATST VAN 6 JAN 2022 NAAR 2 MAART 2022

In de bloedstollende theaterthriller De Schuldige beantwoordt politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen.

Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden.

De Schuldige is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Op ingenieuze wijze bevraagt De Schuldige ons beeld van goed en kwaad.

De film Den Skyldige (2018) is internationaal bewierookt. Hij won zowel de publieksprijs als de prijs van de jongerenjury op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2018. De Nederlandse filmrecensenten onthaalden de film op een sterrenregen. Trouw prees het ijzersterke script. De Volkskrant: ‘een buitengewoon effectieve thriller, maar ook een portret van een man die worstelt met het puin in zijn leven’. NRC over de film: ‘Bij Den Skyldige hou je 85 minuten lang je adem in’.

Daniel Boissevain
De Schuldige
woensdag 2 maart 2022, 20:00
Genre: Toneel

Prijs: € 21,00

Deel: