Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

De Mattheus Passie

Jan Rot, Sharon Kips e.a.

Op dinsdag, 27 maart 2018 om 20:30 uur

Genre: Archief

Tango Extremo presenteert de Mattheus Passie:
een ontmoeting tussen Latijns Amerikaanse en klassieke muziek

In maart 2018 toert het orkest Tango Extremo met theatermaker en schrijver Jan Rot, sopraan Sharon Kips en bariton Job Hubatka met een bijzonder programma door het land. Een speciale uitvoering van het grootste klassieke meesterwerk van West-Europa, de Mattheus Passie, waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.
De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus.
Theatermaker Jan Rot heeft van dit verhaal een hedendaags en toegankelijke Nederlandse hertaling gemaakt, waarbij de koralen in het Nederlands kunnen worden meegezongen door het publiek.
De melodieën van de klassieke Mattheus Passie zijn onveranderd gebleven en in een eigentijdse Latijns- Amerikaanse context geplaatst.
In de voorstelling vertolkt Jan Rot tevens de rol van Evangelist.
Sharon Kips en Job Hubatka brengen de verschillende recitatieven en aria’s ten gehore en Tango Extremo voegt op haar beurt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling.

Jan Rot is inmiddels al veertig jaar actief als theatermaker en musicus. Op zijn cv prijken inmiddels 21 albums onder eigen naam en 10 met anderen, meer dan 800 liedjes, teksten en vertalingen voor zichzelf en anderen als Rob de Nijs, Boudewijn de Groot en Henny Vrienten.
Hij vertaalde musicals als Hair en Tommy, speelde in de bekroonde musicals Doe Maar en Chez Brood, en kreeg een gouden plaat voor zijn hertaling van de Mattheus passie door het Residentie Orkest.
In 2016 won hij de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied van dat jaar.

Sharon Kips, bekend als winnares van The X-Factor, heeft inmiddels 9 albums op haar naam staan. Eerder heeft zij het voorprogramma van Beyonce verzorgd en zij is nu voornamelijk actief in het gospel- en evangelische circuit. Hiermee staat ze op grote evenementen zoals de EO-Jongerendag en de Nederland Zingt-dag.

Job Hubatka soleerde eerder in opera’s van Salieri, Donizetti, Pacuvio en Rossini in binnen- en buitenland. Nadat Nina Simone hem op zijn zeventiende hoorde zingen en hem vroeg: “Do you want to become a musician? You better think about it”, is hij begonnen met de opleiding jazz-zang aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam studeerde hij uiteindelijk af met klassiek zang. Naast klassiek en barok, geniet hedendaagse muziek zijn grote  interesse.

Tango Extremo heeft een niet meer weg te denken plaats in het Nederlandse en buitenlandse muzieklandschap weten te veroveren. De groep speelt op de meest uiteenlopende podia, variërend van jazzfestival tot klassieke concertzaal tot tangosalon in Nederland, heel Europa, en landen als Mexico, Turkije, Rusland, China, Zuid-Afrika, Botswana, Zuid-Korea, Groenland, de Nederlandse Antillen en de meeste landen in Zuid Amerika.Tango Extremo staat bekend om haar verscheidenheid aan invalshoeken zoals Europese en Zuid-Amerikaanse folklore, klassieke muziek, jazz- en Braziliaanse muziek, die worden gecombineerd met onder andere ‘tango nuevo’.

Cast:Jan Rot – Verteller en hertaling
Sharon Kips – Zang/Sopraan
Job Hubatka – Zang/Bariton
Tanya Schaap – Viool
Ben van den Dungen – Saxofoon
Hans van der Maas – Accordeon
Carlos Matos – Piano
Vasilis Stefanopoulos – Contrabas

Prijs: € 21,50

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2019 – 2020

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping