Emma (start 20.15 uur)

Vooraf aan film Emma, piano en zang van Charlotte Houberg en Heleen Vegter

zaterdag 29 april 2023, 19:00

Geinspireerd door het leven van Jane Austen hebben Charlotte Houberg en Heleen Vegter een inspirerende compositie voor piano en zang gemaakt die zij uitvoeren in de Grote Zaal van Fulcotheater, voorafgaand aan de film Emma.

Emma is een Amerikaanse komediedramafilm uit 2020 onder regie van Autumn de Wilde en geschreven door Eleanor Catton. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1815 van Jane Austen. De geliefde komedie, Emma, over de zoektocht naar de liefde en het verdienen van geluk wordt opnieuw verteld in deze prachtige verfilming. De hoofdrollen worden vertolkt door Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn en Bill Nighy. Emma Woodhouse is een jonge vrouw die toevallig ontdekt dat ze een goede koppelaarster is. Dat bewijst althans het huwelijk dat ze bijwoont tussen de geliefden die ze heeft weten samen te brengen. Ze besluit haar talent te gebruiken om single vrienden aan een lief te helpen. Intussen is er ook voor haar zelf op amoureus vlak iets op til.

Over Charlotte en Heleen
Wat muziek je laat voelen, is niet in woorden uit te drukken. Elk lied vertelt een verhaal en neemt je mee op reis die voor iedereen anders is. Een reis naar je eigen binnenwereld en die van je naasten, waar je kunt voelen wat je misschien niet eens onder woorden kan brengen.
Dat is wat dit duo beoogt met hun samenspel van zang en piano. Samen vertellen ze je een verhaal dat je niet alleen zult horen, maar ook zult voelen en ervaren.Waar je in het verleden wellicht alleen luisteraar was, vertellen Charlotte Houberg, sopraan en Heleen Vegter, piano ook over de stukken en de muziek, zodat je echt meegenomen wordt in de verschillende sferen en klanken.

Waan je terug in de tijd alsof je zelf in een scene zit van Emma!
Tijdens het concert ‘Jane Austens salon’ nemen sopraan Charlotte Houberg en pianiste Heleen Vegter het publiek mee naar de 18e eeuw. We kennen allemaal de scenes uit films als Pride & Prejudice of Emma waar men bij elkaar kwam in de ‘salon’. Daar werd gemusiceerd, gepraat, gedanst, gediscussieerd en nieuwe trouwplannen gesmeden. Een belangrijke ontmoetingsplek in de 18e eeuws samenleving!
In ‘Jane Austens salon’ roepen Charlotte en Heleen met brieffragmenten de sferen op uit die tijd. Er klinkt volop muziek van de persoonlijke favorieten van Jane Austens zoals Mozart en Haydn, maar ook wordt er verteld en muziek gemaakt van de vrouwelijke saloncomponistes die furore maakten ondanks het feit dat vrouwen niet professioneel aan de slag mochten. Helene de Montgeroult, Maria Szymanowska en als kleine blik vooruit de muziek van Fanny Hensel, zus van de beroemde componist Mendelssohn, die ook haar muziek heeft kunnen verspreiden dankzij de salons.
Duur: 60 minutenMuziek van: Mozart, Haydn, Szymanowska, Montgeroult, Hensel-Mendelssohn

Al
Emma (start 20.15 uur)
Vooraf aan film Emma, piano en zang van Charlotte Houberg en Heleen Vegter
zaterdag 29 april 2023, 19:00
Genre: Bioscoop

Prijs: € 14,50

Deel: