Tel. reserveren? 030 688 42 30 kassa@fulcotheater.nl

Esther Scheldwacht, Kees Hulst e.a.

Lichter dan ik TRY OUT

zaterdag 2 oktober 2021, 20:00

Lichter dan ik

van de makers van De tolk van Java

Twee jaar geleden waren de reacties van zowel pers als bezoekers op de voorstelling De tolk van Java overweldigend. Dezelfde makers brengen opnieuw een voorstelling waarin de onderbelichte kant van de Nederlandse koloniale overheersing centraal staat,
Lichter dan ik, geschreven door Dido Michielsen, is het aangrijpende verhaal van een jonge vrouw die de standenmaatschappij van Indonesië wil ontvluchten en haar eigen pad kiest. Als zij vervolgens als njai, oftewel huishoudster en minnares van een Hollander, een dochter op de wereld zet, blijkt de vader hun relatie noch de dochter te willen erkennen. Noodgedwongen geeft zij haar moederrol op om een betere toekomst te bieden aan haar dochter, die door haar gemengde bloed en daardoor ook lichtere huidskleur de kans heeft meer status te verwerven. Deze onvrijwillige, ingrijpende keuze zal haar de rest van haar leven achtervolgen.
Lichter dan ik biedt vanuit het perspectief van de vrouw een blik op de strijd die vele Indonesische vrouwen hebben gestreden tijdens de koloniale overheersing.

Roman Dido Michielsen
Bewerking Esther Scheldwacht
Regie Olivier Diepenhorst
Met Esther Scheldwacht, Kees Hulst, Denise Aznam, Thomas Cammaert en Tara Hetharia

Esther Scheldwacht, Kees Hulst e.a.
Lichter dan ik TRY OUT
zaterdag 2 oktober 2021, 20:00
Genre: Toneel

Prijs: € 29,00

Deel: