Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Jette van der Meij, Bartho Braat

Gare de Lyon

Op woensdag, 19 april 2017 om 20:30 uur

Genre: Archief

Een nieuw Nederlands stuk over de kracht van een verloren liefde die zichna dertig jaar opnieuw doet gelden.Parijs 1942.

Twee jonge gelieven nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op het zelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug. Het weerzien is emotioneel en eindelijk wordt duidelijk waarom ze zo lang van elkaar gescheiden zijn gebleven.
Hun hereniging krijgt een dramatische wending als de vrouw een onvoorstelbare ontdekking doet.

Gare de Lyon is een stuk over de kracht van de liefde en over de pijn van gemiste kansen.Deze voorstelling beleeft in de periode 16 april 2016 t/m 4 mei 2016 in Apollo First Theater een serie try-outs en wordt vervolgens gehermonteerd voor grotere zalen.

Acteurs: Henriëtte van der Meij, Bartho Braat
Regie: Ad de Bont
Auteur: Wies Venmans
Techniek: Jelle van der Holst
Producent: Venmans Productions

Gerard: (….) De laatste maanden voor de bevrijding zwierf ik rond, kon niemand meer vertrouwen. Het is een wonder dat ze mij nooit hebben gevonden. Slapen deed ik op de gekste plekken; ik hield me een tijdje schuil op de begraafplaats Père- Lachaise, sliep ’s nachts in een van die mausoleums die rijke nabestaanden voor hun geliefde doden hadden neergezet. Logeren bij een dode, in het begin is dat heel luguber, maar gek genoeg, het went.

Uit het Script van Wies Venmans

“Een met veel zorg en durf gemaakte voorstelling” (Dagblad van het Noorden, ****)

“Ontroerend, tragiek voelbaar van begin tot eind”. (Leeuwarder Courant ****)

Prijs: € 22,50

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2019 – 2020

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping