De afgelopen drie jaar verstomde Corona ook Herman Engelbertinck en zijn Egerländer orkest. Even zag het ernaar uit dat het voor 2023 niet meer zou lukken nog op te treden. Maar, dit jaar is het 25 jaar geleden dat hij zijn eigen orkest begon en dat willen hij en de muzikanten dit jaar nog vieren; met publiek.Daarom 20 november 2022 een concert in het Fulcotheater in IJsselstein voor de liefhebbers van het orkest, de dirigent en zijn muziek: de Duits-Tsjechische blaasmuziek zoals die door “Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten”, het orkest waar Engelbertinck 26 jaar in speelde, wereldberoemd werd.

Op zich heel bijzonder dat Engelbertinck met zijn orkest naar IJsselstein komt.Dat heeft alles te maken met de gastvrijheid van het Fulco theater en met de muzikanten. Veel van hen stammen uit de blaasorkesten uit het oosten en het zuiden van Nederland maar zijn van daaruit naar de randstad getrokken om daar hun brood te verdienen in blaasorkesten zoals de Marinierskapel en symfonieorkesten zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en de orkesten van de omroep.Wat hen bindt is dat ze allemaal warme herinneringen hebben aan de muziekverenigingen waarin ze opgroeiden met deze muziek en ja zeiden toen Herman ze uitnodigde weer samen te musiceren.

Voor hem en voor u komen zij ondanks hun drukke agenda’s naar IJsselstein om op het hoogst denkbare niveau niet alleen polka’s, marsen en walsen maar ook andere parels uit de blaasmuziek te spelen. Wees erbij!