Tel. reserveren? 030 688 42 30 kassa@fulcotheater.nl

Holland Opera

Zwanenmeer (6+)

zondag 13 februari 2022, 14:00
De koning is op zoek naar een bijzondere vrouw om mee te trouwen. Maar wat maakt iemand bijzonder? Wat moet je dan allemaal kunnen? Die avond geeft hij een bal. Elize en Azalea trekken lootjes wie naar het bal mag.

Elize wint, maar belooft vóór twaalf uur thuis te zijn. Thuis treft ze Azalea aan, die beweert dat een boze heks de zusjes heeft omgetoverd tot zwanen. Elize gaat wanhopig op zoek naar haar zusjes…
Holland Opera brengt het sprookje Zwanenmeer, gebaseerd op het beroemd ballet van Pjotr Tjaikovski en De Wilde Zwanen van Hans Christian Andersen.
2-voudig Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest schreef het libretto.

 
NRC ★★★★ Opera Zwanenmeer voor kinderen is een voltreffer: eenvoudig, maar goed gebracht!
Zwanenmeer heeft diverse troeven: het arrangement van Tsjaikovski voor viool, cello, klarinet en harp, ja, dat werkt, waarschijnlijk juist omdat ook het origineel zo sterk melodisch is. Andere troef is het laagdrempelige, dramaturgisch slimme libretto. Het biedt een fijne combinatie van tumultueuze tweespraken en contemplatieve solostukjes en doet glimlachen om zinnen als ‘kom dansen, pak je kansen!’ en ‘ik ruik naar honing, ik wil een kroning!’. Ruim vijftig minuten vliegen voorbij.

VOLKSKRANT ★★★★ Meng het ballet van Het Zwanenmeer met het sprookje De Wilde Zwanen, voeg een vleug Assepoester toe, en je hebt een leuk libretto voor een jeugdopera! Regisseur Joke Hoolboom is uiterst effectief, met mobiele smeedijzeren hekken, dwarrelende sneeuw en een in het rood gehulde koning op een balkon vol lampenkappen, krijgt zelfs de brandtrap betekenis. Ook de kostumering (Martijn J. Kramp) is een plaatje. Bovendien keren op dramatische momenten in de muziekbewerking herken

bare thema’s terug uit de balletmuziek van Tsjaikovski.
Holland Opera
Zwanenmeer (6+)
zondag 13 februari 2022, 14:00

Prijs: € 19,50

Deel: