een muzikale theatervoorstelling over de dood, maar dan anders…

Memento Mori is een ontmoeting tussen de in Rotterdam geboren en getogen acteur Jeroen Spitzenberger en New Rotterdam Jazz Orchestra. Samen brengen zij een voorstelling over de dood, maar dan anders. Of liever onze sterfelijkheid, een levenslange fascinatie van de acteur. Jeroen staat voor het eerst met een eigen tekst op het toneel.

Jeroen Spitzenberger: “Praten over de dood is lastig, kwetsbaar ook. Maar zodra mensen de stap durven zetten, voelen ze verbinding. Met zichzelf, met elkaar. Memento Mori is mijn poging om dat gesprek aan te gaan. De prachtige jazz van NRJO tilt ons op, en geeft kleur aan dat wat wij niet onder woorden kunnen brengen.

In Memento Mori is Jeroen net zo virtuoos als de jazzmuzikanten waarmee hij het podium deelt. Hij blaast tussen het geweld van koper en slagwerk zijn teksten leven in. Samen zetten zij in op een avond waarin hoofd en hart worden beroerd. Een ‘funky’ memento mori, omdat doodgaan je levensplezier niet in de weg hoeft te staan.

Belangrijk om te vermelden: Jeroen zingt niet!

 Zelf zegt hij erover:“Een muzikale theatervoorstelling over de dood. Somber? Nope. We vieren het leven, met jazz en funk!Ik speel een eigen tekst over een man die zijn vrouw verliest, vervlochten met composities van dit virtuoze en altijd verrassende jazzorkest. Geen monoloog met muziek, geen concert met tekst. Iets anders, iets nieuws. Melancholisch, liefdevol en met een beetje donkere humor. Voor iedereen die wel eens over de dood heeft nagedacht. Wees welkom en vier mee!”

YouTube