Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | Openingstijden | winkelwagen

Josee Koning en Jim de Groot

Testament - Lennaert Nijgh

Op donderdag, 2 april 2020 om 20:30 uur

Genre: Muziek

Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen… tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, met tekst van Lennaert Nijgh (1945-2002). Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Benieuwd wat? Zangeres Josee Koning (twaalf jaar getrouwd met Nijgh) en zanger/acteur Jim de Groot (zoon van Boudewijn de Groot en opgegroeid met Nijgh), zingen in Testament hun favoriete teksten. Begeleid door drie topmusici halen ze herinneringen op en vertellen ze over hun speciale band met Lennaert. Elke voorstelling ontvangen ze een gast die Lennaert heeft gekend of die door hem is geïnspireerd.

Special guest – Phaedra Kwant
Phaedra Kwant is een veelzijdige bassiste, zangeres, componist en tekstschrijver. In 2004 werd zij de eerste Master of Music Basgitaar van Nederland en is al jarenlang een veelgevraagd musicus in de jazz-, pop- en theaterwereld. Zij toerde met artiesten als Claudia de Breij, Veldhuis & Kemper, 3Js, Do, Mathilde Santing, Frederique Spigt, Krystl en Hans Vermeulen en ze schreef de succesvolle theatervoorstelling ’The Story of George Michael’, met Charly Luske. Verder is ze bekend van haar eigen poptrio McChicks en soloproject ‘Phaedra’, waarmee ze verschillende albums uitbracht en onder andere in Japan en de Verenigde Staten optrad. Een Amerikaanse krant noemde Phaedra ‘The Angel of The Netherlands’ en ‘The Dutch Sting’.In 2016 werd ze door de lezers van ‘De Gitarist’ verkozen tot ‘Beste Fusion/jazzbassist van de Benelux’.
Phaedra schrijft liedteksten in het Engels en in het Nederlands, voor haar eigen projecten, maar ook voor andere artiesten en in opdracht (o.a. voor de Koninklijke Familie). Lennaert Nijgh is als een van de grootste tekstschrijvers van ons land een grote inspiratiebron. Foto’s: Petra Beckers

Prijs: € 25,00

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230 Openingstijden

Theatergids 2019 – 2020

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping