Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Lennaert Nijgh theaterconcert

Een tip van de sluier (try out)

Op donderdag, 23 november 2017 om 20:30 uur

Genre: Archief

Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President.
Het zijn allemaal nummers die in ons collectieve geheugen staan gegrift en zijn geschreven door een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh.

Het werk van tekstschrijver Lennaert Nijgh wordt nog steeds gezien als een ode aan de Nederlandse taal.

We herdenken nu, 15 jaar na zijn dood, deze fantastische tekstschrijver met een groots eerbetoon. ‘Een tip van de sluier’ is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen!
Maar ook enkele nieuwe songs, want in het Letterkundig museum zijn onbekende teksten ontdekt die door verschillende componisten waaronder Frank Boeijen en Han Kooreneef van muziek zijn voorzien.
De voorstelling geeft daarnaast een bijzondere kijk in het leven van Lennaert Nijgh, want wat dreef hem? Wie was die schrijver achter de hits van o.a. Boudewijn de Groot en Rob de Nijs?

‘Een tip van de sluier’ met: The Voice of Holland 2014 finalist én de nieuwe chansonnier: Sjors van der Panne; Jim de Groot (The Passion), Edison Award winnaar Izaline Calister én Lennaert Nijgh’s laatste vrouw zangeres Josee Koning en vier bandleden
Tekst en regie: Leoni Jansen

Prijs: € 27,50

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2019 – 2020

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping