Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Oorlogsgeheimen (9+)

Naar het boek van Jacques Vriens

Op vrijdag, 12 april 2019 om 19:30 uur

Genre: Archief

1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit wel spannend. Maar langzaam komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot op zolder, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.

www.oorlogsgeheimen.nl

Met Maarten Ebbers en Maria Noë, Regie: Pepijn Cladder

Oorlogsgeheimen blijft boeien

Na drie zeer succesvolle jaren is het verhaal van Oorlogsgeheimen nog altijd actueel

Na een aantal jaar komt ‘Oorlogsgeheimen’, op veler verzoek, weer terug.
Zowel in het theater als op scholen. Deze bijzonder succesvolle theaterproductie, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, geeft een beleving mee die de bezoekers nooit meer zullen vergeten. Het werpt een blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment. In 2012 werd het ‘de beste jeugdvoorstelling van het seizoen’ genoemd door Jacques D’Ancona, Musicalbites.nl en de Theaterkrant.

Synopsis ‘Oorlogsgeheimen’
Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend.
Langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. Het is een vreemde tijd vol geheimen, zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit. En kunnen zij hun eigen meester vertrouwen of juist niet? Op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. En dan wordt alles anders…Tien jaar later denkt Tuur nog vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En dat grote geheim…

Oorlogsgeheimen is een intieme theatervoorstelling die kinderen, jong volwassenen en ouderen verbindt en bij het publiek een enorme indruk achterlaat. Theaters zetten hun deuren open voor families en scholen, ook is het mogelijk de productie in huis te halen en op school te spelen. Het stuk kent prachtig lesmateriaal.
De speellijst is te vinden op onze site: www.vanengelenburgtheater.nl en www.theaterinschool.nl.

Cast
Spel: Maarten Ebbers en Maria Noë
Regie: Pepijn Cladder
Muziek: Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk
Script: Tom Sijtsma
Beeld: John Bosgra
Foto’s: Govert de Roos
Decor: Elze van den Akker
Producent: Stichting OTO
Idee en productie: Henrike van Engelenburg

Prijs: € 14,35

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping