Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Beautiful Strangers

The Celebration of Prince

Op vrijdag, 16 november 2018 om 20:30 uur

Genre: Archief

De Beautiful Strangers band ontstond spontaan na de dood van Prince in april 2016. Een aantal Nederlandse topmuzikanten speelde op verzoek tijdens de herdenking van deze legende. Er ontstond een geweldige tribute band met muzikanten van grote klasse. Zij durven het aan om het hoogstaande muzikale niveau van Prince te vertolken.

‘Een wervelende show, goed voor een fantastische avond… alle muzikanten staan met zoveel plezier op het podium, goed op elkaar ingespeeld en een magische muzikale klik’ Theaterparadijs.nl*****

De muzikale klik tussen de bandleden bleek magisch en het gerucht dat er een geweldige Prince tribute band was ontstaan, ging als een lopend vuurtje. In korte tijd werden veel optredens geboekt.
De muzikanten zijn stomend, funky en van grote klasse. Het gaat hier om de energie, finesse en improvisaties waar Prince zo sterk in was. Van Kiss tot Controversy en van 1999 tot Cream, de hits komen allemaal voorbij. De band wil Prince nadrukkelijk niet imiteren, maar een hommage brengen aan de man en zijn muziek, in de geest van zijn genie.

De line-up bestaat uit drie vocalisten. Rasmuzikant, singer-songwriter en performer pur sang David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld die met een 9,5 afstudeerde aan het Utrechts conservatorium is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene (Alain Clark).
Singer-songwriter Jessy Hay is de muzikale leider van de Beautiful Strangers. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful.
Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane en Alain Clark. De ritmesectie bestaat uit bassist Nick Kamphuis (Charl Delemarre en The Voice-winnares Maan) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen).
Marc ManGin en Efe Erdem vormen samen de blazerssectie. Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra en zangeres Anouk. Marc ManGin ging op zijn elfde naar het conservatorium van Parijs en studeerde tevens op de prestigieuze Berklee College of Music. Hij speelt onder meer bij TenTemPiés en bij de spraakmakende concertserie ConFuse.
De regie is in handen van een bijzonder duo, te weten Sylvia Houtzager en Martin Bakker. Houtzager is bekend van de met drie Edisons bekroonde band Flairck. Bakker is vanaf de start als muzikant en creatief adviseur lid van de Beautiful Strangers. Hij is actief betrokken bij de succesvolle theaterproducties van Het Groot Niet te Vermijden.

 

David Dam en Kris Rietveld: zang
Jessy Hay: muzikaal leider, zang en gitaar
Anan den Boer: assistent muzikaal leider en toetsen
Nick Kamphuis: bas
Willem van der Krabben: drums
Foto: Robin Eggenkamp

Prijs: € 19,00

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2019 – 2020

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping