The Legacy of The Queen of Soul
2023 is het 5de herdenkingsjaar van het overlijden van Aretha Franklin, de Queen of Soul. Zij overleed in augustus 2018 en nog steeds zijn mensen wereldwijd in rouw over dit verlies van dé zangeres die de Gospel en de Soul van de kerk met groot gevolg, naar het podium bracht.
Te weinig mensen hebben haar ooit live kunnen meemaken omdat Aretha maar één keer naar Europa is geweest. Maar dat overweldigende gevoel van haar muziek live gespeeld kunt u nu wél meemaken, want The Aretha Franklin Experience is de enige complete en dynamische show in Nederland en ver daarbuiten, die de spirit, sfeer en Soul van Aretha’s periode bij Atlantic Records in de jaren ‘60 en ’70, vanuit Memphis Tennessee, rechtstreeks naar Europa brengt. Aretha pakte de wereld in met ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’, ‘I Say a Little Prayer’, ‘Chain of Fools’ en natuurlijk ‘Respect’! Het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone riep haar uit tot beste zanger(es) aller tijden. In 2012 werd Aretha opgenomen in de Gospel Music Hall of Fame.
De fantastische leadzangeres Nyjolene, staat met The Aretha Franklin Experience garant voor een Soulvolle avond, waarin de Gospel en de Blues natuurlijk niet ontbreken. Het ene moment neemt ze je mee in een sublieme ballad, het volgende moment wordt stilstaan op de swingende Soul een uitdaging.
Laat jezelf onderdompelen in de sfeer van de 60’s en 70’s met The Aretha Franklin Experience
en beleef de tijd van je leven!

Website The Aretha Franklin Experience