Tel. reserveren? 030 688 42 30 kassa@fulcotheater.nl

Entree € 12,50 (incl. flesje water)

VERPLAATST VAN ZATERDAG 12 DEC 2020 NAAR ZATERDAG 17 APR 2021

Voor degenen onder u die nog niet bekeerd zijn, Sing-a-Long-a Sound of Music is een vertoning van de klassieke filmmusical van Julie Andrews in glorieuze Technicolor op volledig scherm, compleet met songteksten, zodat het hele publiek kan meezingen.
Wat gaan we doen?
Tijdens deze unieke Sound of music sing-a-long gaan we, onder begeleiding van Monique van den Hoogen van “de Zangzaak”, oefenen op enkele van de beroemde liedjes van de film. Aan bod komen de tijdloze Rodgers & Hammerstein-nummers ‘zoals Do-RE-Mi, My Favorite Things, Edelweiss, So Long Farewell en natuurlijk The Sound of Music.
Nadat we de teksten meerstemmig verdeeld hebben en we ons ingezongen hebben, gaan we met z’n dertigen de film kijken in de theaterzaal van het Fulcotheater. Die hebben we voor de gelegenheid omgetoverd in een bioscoopzaal. Uiteraard met inachtneming van alle Coronamaatregelen die gelden voor theaterpubliek en zangkoren.

Maar waar gaat de film ook al weer over?
De jonge Maria is een postulante in een klooster in Salzburg. Door haar voorliefde voor zingen en huppelen door de Alpse Bergen, is ze vaker niet met haar hoofd bij het religieuze leven dan wel. Maria wordt door haar moeder overste naar de Familie Von Trapp gestuurd om gouvernante te worden. Voor Maria wordt het al snel duidelijk dat sinds de dood van de moeder, Kapitein Von Trapp zijn kinderen met harde hand opvoedt. Zijn zeven kinderen rebelleren daartegen door het leven van de verschillende gouvernantes een ware hel te maken. Maria laat zich niet kisten door de kwajongenstreken van de kinderen en wint hun vertrouwen door muziek en plezier te herintroduceren in het gezinsleven van de familie Von Trapp.

Mag ik ook verkleed komen?
Uiteraard mag iedereen verkleed komen in nonnenoutfit, leder hosen of dirndle jurk. Neem vooral “one of your favourite things”. Of doe zoals Maria zelf en gebruik wat oude gordijnen. Alles mag, maar niets moet!