Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Theatergroep De Kale

De klucht van de koe

Op woensdag, 22 maart 2017 om 20:30 uur

Genre: Archief

Bredero schreef zijn Klucht van de Koe in 1612. Op basis van de oorspronkelijke teksten speelt De Kale vier eeuwen later een sprankelende en toegankelijke versie van deze klassieker van de Nederlandse toneelliteratuur.

In De Klucht van de Koe gaat het om de goedgelovigheid van Boer Dirk. Nadat hij een vreemdeling gastvrij onderdak geeft, laat deze oplichter de boer zonder argwaan zijn eigen koe verkopen en de opbrengst aan de dief geven. Ook andere figuren hebben zo hun tekortkomingen. De inhalige waardin Giertje laat haar gasten te veel te betalen, terwijl een vrijbuiter louter zijn eigen lustgevoelens najaagt. Beiden kunnen geen maat houden en blijken naïef. Het loopt voor hen dan ook niet goed af…

Inleiding
De Kale speelt al jaren 17e eeuwse toneelstukken. Deze avond begint met een inleiding door de acteurs Stijn Westenend en Vastert van Aardenne. Zij spreken over de Gouden eeuw, over Bredero en over de theaterpraktijk in de 17e eeuw. Hun enthousiasme brengt u helemaal in de stemming om na de pauze volop voorbereid en goed geïnformeerd te genieten van dit 400 jaar oude meesterwerk!

Prijs: € 17,50

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2019 – 2020

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping