Tel. reserveren? 030 688 42 30 kassa@fulcotheater.nl

Thomas Borggrefe

Helderman

woensdag 22 september 2021, 20:00

Theatermaker Thomas Borggrefe laat zich in zijn voorstellingen inspireren door zijn werk met mensen met dementie: gesprekken, ontmoetingen, naar muziek luisteren, stilte, er zijn zonder woorden.
Zijn nieuwe theatervoorstelling is ‘Helderman’ (regie Titus Tiel Groenestege)
over vergeten, gelukkig-zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood.
Een musicus heeft dementie en laat zien wat in hem omgaat. De voorstelling geeft diepe inzichten in de gevoels-en belevingswereld van een man met dementie, het proces laat een mens zien in al zijn kunnen, niet meer kunnen, onmacht en vragen: Wanneer is mijn leven met deze ziekte niet meer leefbaar?
Een actueel onderwerp, geen antwoord, maar voelen en zien, wat in iemand omgaat.

‘De wereld van dementie is een onbegrijpelijke, wonderlijke landschap vol kleuren, fragmenten, poëzie en grillige vormen. De voorstelling is een compositie van muziek, teksten, zwaarte en lichtheid, zoals het leven met dementie is.”

Thomas Borggrefe

Thomas Borggrefe maakte al 5 voorstellingen over dementie. Voorstellingen waarin spelenderwijs veel informatie over de beleving van dementie wordt gegeven. Iedereen die met dementie in aanraking komt – of dit nu is omdat men zelf de diagnose heeft, als familielid of beroepsmatig – herkent elementen uit de voorstellingen. Borggrefe : “Ik probeer mijn publiek bewust te maken van het feit dat het wezen van de mens met dementie hetzelfde blijft. Het gevoel heeft geen dementie!”
Na afloop van de voorstellingen, gaat Thomas Borggrefe steevast in gesprek met zijn publiek. Hij beantwoord vragen en roept vragen op. Hier komt zijn ervaring als geestelijk verzorger in de zorg voor mensen met dementiezorg mooi samen met zijn talent als theatermaker. Feitelijke informatie wordt afgewisseld met ontroerende beelden en verhalen met humor.
Gemaakt door
Tekst en spel: Thomas Borggrefe
Regie: Titus Tiel Groenstege

https://youtu.be/yci3wwV3wa8

Thomas Borggrefe
Helderman
woensdag 22 september 2021, 20:00
Genre: Toneel

Prijs: € 14,50

Deel: