Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

Toneelgroep Het Volk

Op donderdag, 11 april 2019 om 20:30 uur

Genre: Archief

In Het Vermoeden van Poincaré zijn twee heren voor langere tijd tot elkaars aanwezigheid veroordeeld, omdat het Alpenchalet waarin zij zich bevinden door hevige sneeuwval geïsoleerd is geraakt.
Door de situatie worden ze gedwongen elkaar beter te leren kennen, maar de taal blijkt een enorm obstakel in het wederzijds begrip.

toneelgroephetvolk.nl

Trouwe bezoekers van Het Volk kunnen hun hart ophalen, ook omdat er regelmatig wordt geciteerd uit vroeger repertoire. Wie Het Volk nog niet kent: laat je verrassen door de rijke en geestige dialogen. Met humor en mededogen weet Het Volk keer op keer ‘mannelijk onvermogen’ vorm te geven.


Een nadere sche(r)ts

Met onder meer een spontane pas de deux van de heren op muziek, poëtische teksterupties en zang trachten zij het gedwongen samenzijn draaglijk te houden. De kamer verlaten ze nooit, ondanks ferme voornemens voor een ski-exercitie dan wel poging tot alpinisme.
In de bijna lege ruimte van het chalet bevindt zich slechts één raam. Dat biedt niet alleen uitzicht op de buitenwereld, maar geeft ook visueel inzicht in de gedachtespinsels van beide heren.
Hun gespreksstof bestaat uit zowel enorme trivialiteiten als intellectuele bespiegelingen.

Kruijver en Bunschoten zijn als theatermakers en spelers opgegroeid in de traditie van het vervreemdend, absurdistisch toneel. En ook in hun eigen repertoire werd het absurdisme nooit geschuwd. Met HET VERMOEDEN VAN POINCARÉ brengen zij hun interpretatie van dit toneelgenre voor het voetlicht.
Jules Henri Poincaré was een Frans wiskundige en wetenschapsfilosoof (1854-1912).
Een bewijs voor het naar hem vernoemde vermoeden is tot op de dag van vandaag niet geleverd. Niet zozeer het vermoeden van Poincaré zelf, als wel het onvermogen om een vermoeden met behulp van taal te doorgronden is de inspiratiebron van Het Volk voor dit door hen zelf geschreven toneelstuk.
De regie en de audiovisuele inbreng zijn in handen van Michael Helmerhorst (Vis a vis, Beumer en Drost, Technische Theatergroep Perspekt).
Over hun recente voorstelling De God van de Slachting schreef:Scenes.nu****:
Deze voorstelling [is] op en top Het Volk en dat komt natuurlijk door Kruijver en Bunschoten die niet alleen de gebruikelijke spelhonger tonen, maar ook in absolute topvorm zijn. Zowel mimisch als in hun tekstbehandeling zijn beiden een genot om te aanschouwen…onweerstaanbaar geestig…heerlijke avond.’
Haarlems Dagblad:
De taal is – als altijd bij Het Volk – van groot belang. Het is een stuk vol messcherpe dialogen en harde humor. De God van de Slachting is in deze versie vooral een goed gespeelde komedie, een (verbaal) slagveld, psychologische oorlogsvoering op hoog niveau.’

Prijs: € 18,45

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2018 – 2019

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping