Tel. reserveren? 030 688 42 30 kassa@fulcotheater.nl

Thomas Cammaert en Soy Kroon

Trompettist in Auschwitz

vrijdag 15 april 2022, 20:00

Lex van Weren wordt geboren in 1920 en groeit op in Amsterdam. Het spelen op de trompet leert hij zichzelf aan. Als in de Tweede Wereldoorlog het hele gezin Van Weren wordt opgepakt en op transport wordt gezet naar vernietigingskamp Auschwitz, is het juist de trompet die hem het leven redt. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848. In 1980 haalde schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie.

Acteurs Thomas Cammaert en Soy Kroon vertellen en spelen in een regie van Eddy Habbema het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren, de trompettist in Auschwitz. Het boek van Dick Walda werd door Allard Blom bewerkt tot theatertekst.
www.trompettist.eu

Jim over ‘Klein’: “…voor mij de puurste vorm van entertainment… omdat zingen nog steeds als meest natuurlijk voelt… …het publiek een kijkje te geven in mijn wereld, geeft een speciaal gevoel.”

fotograaf Annemieke van der Togt

Thomas Cammaert en Soy Kroon
Trompettist in Auschwitz
vrijdag 15 april 2022, 20:00
Genre: Toneel

Prijs: € 25,00

Deel: