Tel. reserveren? 030 688 42 30 kassa@fulcotheater.nl

Vitaly & Alla GEANNULEERD

Kerst in Rusland

woensdag 22 december 2021, 20:00

Russisch concert met Vitaliy & Alla

Vitaliy & Alla bestaan uit Vitaliy Sokolovskiy (piano) en Alla Gorskaya (vocals). Beiden komen uit het Russische Rostov, een havenstad in het zuiden van Rusland. Ze verzorgen een programma waarbij ze u in Russische sferen brengen. Dit doen ze met een programma met zowel lichte Russische klassieke muziek als met traditionele volksmuziek.

Vitaliy Sokolovskiy is afkomstig uit een familie van musici en leerde pianospelen van zijn moeder die pianodocente was. Hij nam deel aan verschillende Russische en internationale pianoconcoursen, waaronder het concours van Pesaro in Italië, en viel daarbij ook in de prijzen. In 2009 startte hij zijn opleiding aan het Staatsconservatorium van Rostov. In dat jaar won hij ook een prestigieus pianoconcours voor duo’s in het Russische Vologda. Inmiddels heeft hij zijn opleiding afgerond.

Alla Gorskaya danste, zong en speelde viool in haar jeugd. In 2004 ontmoette ze de Russische folkartieste Elena Komarova, die haar introduceerde bij het koor van het Rostov Staatstheater voor Opera en Ballet. In 2011 startte ze haar opleiding aan het Staatsconservatorium van Rostov. Sinds 2014 is ze lid van de internationale vereniging voor professionele musici, ‘Giardino delle Arti’. Ook trad ze op in verschillende Italiaanse theaters.

Vitaliy en Alla leerden elkaar kennen op het Staatsconservatorium van Rostov tijdens een uitvoering van ‘Eugene Onegin’, een opera van Pjotr Tsjaikovski, gebaseerd op een roman in verzen van Aleksandr Poesjkin. Sindsdien is hun creatieve samenwerking begonnen.
Vitaliy & Alla treden sinds eind 2017 regelmatig op in Nederland. Ze debuteerden in het Fulcotheater op 23 december 2017 met ‘A Russian Christmas’. Op 4 januari 2019 verzorgden ze de nieuwjaarsreceptie van de gemeente IJsselstein in Weense stijl. Op 18 januari 2020 gaven ze in Museum IJsselstein een concert met als thema De Revolutie in de Russische Klassieke Muziek. Inmiddels hebben ze ook opgetreden in de Waalse Kerk in Amsterdam en in Museum De Hermitage in Amsterdam.

Vitaly & Alla GEANNULEERD
Kerst in Rusland
woensdag 22 december 2021, 20:00
Genre: Muziek

Prijs: € 19,50

Deel: