Feestelijk uit in IJsselstein
Tel. reserveren? 030 688 42 30 | winkelwagen

WERELDBAND

Op woensdag, 31 januari 2018 om 20:30 uur

Genre: Show

Met SLÄPSTICK brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Grock en Mini & Maxi.
Geïnspireerd door deze voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen variété en eigen versies van beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy.
Een show die je meeneemt naar de jaren ’20-‘30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en humor, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK!
www.wereldband.nl

Wëreldbänd wint internationale prijsVijfsterrensucces voor SLÄPSTICK op Edinburgh Fringe Festival
Uit persbericht augustus 2017:
De Nederlandse muziektheatergroep Wëreldbänd heeft de prestigieuze Spirit of the Fringe Award in de wacht gesleept op het internationale Fringe Festival in Edinburgh. De award is de kroon op een bijzonder succesvolle maand op het festival. Te midden van maar liefst vierduizend andere theatermakers werd de Wëreldbänd de talk of the town: vier- en vijfsterrenrecensies in de Schotse nationale pers brachten zesduizend bezoekers op de been om de voorstelling SLÄPSTICK te zien.The Fringe is het grootste theaterfestival ter wereld: elk jaar vinden er in de maand augustus ruim 53.000 voorstellingen plaats in de Schotse hoofdstad.
De vijfkoppige Wëreldbänd wist zichzelf in dat geweld uitstekend staande te houden. Net als in Nederlandse pers, waar SLÄPSTICK een ware sterrenregen oogstte, werd de groep in Schotland met gejuich ontvangen. In een serie reviews worden het vakmanschap van de groep, de universele humor en de scherpe regie geroemd.
Wat echter overheerst, is de opwinding over een opnieuw uitgevonden genre: de (muzikale) slapstick.
Heimwee naar de tijd van Laurel & Hardy, Charlie Chaplin en the Marx Brothers, en verbazing over de vernieuwingsdrang van de Nederlanders strijden om voorrang.De recensies, de award en de bezoekersaantallen wekten de interesse van een groot aantal internationale bookers. Daarmee werd ook het primaire doel van de Wëreldbänd op The Fringe behaald: het forceren van een internationale doorbraak.
De komende jaren zal SLÄPSTICK ook op vele buitenlandse podia en festivals te zien zijn, zo is de verwachting.
De prijsuitreiking van de Spirit of the Fringe Awards vond plaats op zondag 27 augustus. Die avond speelde de Wëreldbänd een laatste show in het Assembly George Square Theatre in Edinburgh, om daarna naar Nederland terug te keren. In december 2017 staat de Wëreldbänd in het Weltweihnachtscircus Stuttgart. Vanaf januari 2018 speelt SLÄPSTICK weer in de Nederlandse theaters.
www.wereldband.nl

Check de internationale recensies:
DAILY MAIL★★★★★ – ‘buy a ticket while you still can’
FESTMAG★★★★★ – ‘a tour-de-force musical extravaganza’
The HERALD★★★★ – ‘hugely entertaining’
FIFE Today★★★★ – ‘a show that zings with energy and fun’
The LIST★★★★ – ‘as impressive as it is funny’
Broadway Baby★★★★ – ‘boundless talent, (…) irresistible show’
The SCOTSMAN★★★★ – ‘unexpected, genuine poignancy’
The STAGE★★★★ – ‘meticulous musical clowning’

Prijs: € 22,50

Tickets bestellen

Contact

Fulcotheater
Overtoom 3,
3401 BK IJsselstein
Tel. 030 688 4230

Theatergids 2017 – 2018

theatergids-cover-web

Feestelijke uit-TIPS

museum epping epping