Tel. reserveren? 030 688 42 30 kassa@fulcotheater.nl

Hesce Mourits studeert bij Larissa Groeneveld cello aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag. Daarvoor heeft ze jong talent gedaan aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze les had van Maarten Mostert, Monique Heidema en Monique Bartels.
Van jongs af aan heeft Hesce een liefde voor kamermuziek. Tijdens haar jong talent opleiding trad ze met een Jongtalentenkwartet op tijdens een lunchconcert in het Concertgebouw. Met een cellokwintet van leerlingen van Heidema won ze de eerste prijs op het Ocrum muziekfestival. Daarnaast speelde ze mee met het Amsterdam Sinfonietta bij het festival Klassiek op het Amstelveld. Als solist speelde ze meerdere keren met Divertimento, onder andere in Frankrijk, Duitsland, België. Voor haar eindexamen componeerde ze ‘De Judaspassie’,naar het boek Judas van Amos Oz. Deze werd uitgevoerd in een uitverkochte zaal in de Philharmonie Haarlem. Naast de opleiding cello aan het conservatorium Den Haag, doet ze ook de minor compositie. De compositielessen volgt ze bij Calliope Tsoupaki aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag.
Tijdens dit concert neemt ze u mee Vandaag zult u werken horen van onder andere Tsjaikovsky, Gubaidulina,J.S. Bach en Fauré.