Blues op Zondagmiddag

zondag 3 maart 2024, 13:30

BIJ DEZE VOORSTELLING IS PAUZEDRANKJE NIET INBEGREPEN

Deur open 13.00 uur.
Start 13.30 uur met Duketown and Freddy op het kleine podium.
Van 14.00 uur tot 15.30 uur The Detonics op het grote podium.
Van 15.30 uur tot 16.00 uur weer Duketown and Freddy
Van 16.00 uur tot 17.30 uur The Chicago Four.

Duketown & Freddy….
Imco en Fred hebben een tijd terug gezworen om samen het akoestisch podiumleven aan te gaan. Waar Duketown Slim voorheen nog solo zijn akoestische streken tentoonspreidde, laat dit duo zich, met dubbele pret en kundigheid, onderdompelen in knusse blues, ragtime, folk, traditionals en singer songwriter werk.

Chicago Four
Deze 4 mans band is qua stijl en sound geïnspireerd door hoe de blues klonk in de vele bluesclubs in Chicago in de jaren 60 en met name 70.Met een bezetting van 2 gitaren, bas, drums en natuurlijk de vocalen (en hier een daar wat harmonica) zet Chicago Four deze rauwe clubsound neer.Een belangrijk voorbeeld voor de band is de rechttoe rechtaan blues van Magic Slim & The Teardrops. Het grootste deel van het repertoire van Chicago Four stond ook op de ‘setlijst’ van Magic Slim.

Detonics…a shot of West Coast Blues!
Coming from the Netherlands…it’s “Detonics”!
Zodra Detonics speelt ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino’s, zelf gestookte whisky en Al Capone. Dat dit bij het grote bluespubliek aanslaat blijkt wel uit de dampende optredens in internationale gelegenheden en festivals zoals: BB Kings club Memphis (USA), Moulin Blues, Ribs & Blues, Breda Jazz, Culemborg Blues (Nederland), Swing Wespelaar (België), Santa Maria Blues festival (Azoren), Zyfflich Blues (Duitsland) etc.De hoge kwaliteit en verfrissende performance is ook door internationaal gerenommeerde vakjury’s erkend: Detonics heeft in 2016 de Dutch Blues challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de European Blues Challenge. Daarbij hebben de vijf heren in 2017 zelfs de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis bereikt!Geïnspireerd door de vroege West Coast blues speelt Detonics vooral Swing en Boogie, maar een uitstapje naar een Rumba of slow blues wordt niet geschuwd. Dit natuurlijk zonder te veel op de West Coast sound in te leveren.
“Detonics” are ready to rock!

Blues op Zondagmiddag
zondag 3 maart 2024, 13:30
Genre: Muziek

Prijs: € 20,00

Deel: