Blues op zondagmiddag

zondag 5 maart 2023, 13:30
Elk jaar weer een doorslaand succes: de bluesmiddag in het TheaterCafé. Zondagmiddag, hapje, drankje en vier uur onafgebroken genieten van drie fantastische blues acts!
 

We starten op het grote podium met Barrelhouse (Dutch Blues Hall of Fame 2012). Sinds hun eerste concert in Mahogany Hall in Edam doen zij niets liever dan optreden. Meer dan 2.000 concerten: clubs, popzalen, theaters, blues-, jazz- en popfestivals. In de originele bezetting, met altijd als middelpunt de prachtige stem van Tineke Schoemaker (number 1 female blues singer Dutch Blues Foundation 2012), begeleid door guitaar, piano, drums en bas. Inzet, passie en speelplezier zijn bij ieder optreden alsof het de eerste keer is.

 

Op het kleine podium staat Duketown Slim, bluesharp-speler Imco Ceelen met stevige wortels in ‘s-Hertogenbosch (Duketown), die zich toespitste op de traditionele deltablues. Met een resonator op schoot, een koffertje vol bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duke­town Slim zich een weg door klassiekers van onder andere Robert Johnson en Muddy Waters, afgewisseld met eigen werk. Geserveerd met een knipoog en vlotte babbel, want blues is niet alleen maar misère. Eerlijk, rauw stemgeluid en kundig gitaarspel: een aanrader voor iedere bluesliefhebber.

 

De slotakkoorden klinken weer op het grote podium met de Zeeuwse bluesrockers The Juke Joints, winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for ‘Best Dutch Blues Band’. Zij zetten al ruim 35 jaar de internationale podia in vuur en vlam met zang, drums, mandoline, gitaar, harmonica, accordeon en bas. In hun geheel eigen stijl, met voor­namelijk zelf geschreven nummers in een mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco brengen zij hun publiek steevast in een feeststemming, of het nu een festival- of een café-optreden is.
www.thejukejoints.com

Blues op zondagmiddag
zondag 5 maart 2023, 13:30
Genre: Muziek

Prijs: € 20,00

Deel: