Henk Wieman & Belgisch Strijkorkest

Con Amore

zondag 20 oktober 2024, 14:30

Componist/pianist Henk Wieman, bekend van ClassicNL en Klara Radio (België), is na een aantal jaren van afwezigheid weer terug in het Fulcotheater!Onder begeleiding van het Belgisch Strijkorkest speelt Henk zijn mooiste romantisch-klassieke composities als Italian Journey, Norwegian, Ena, Meiying en For You.

De muziek krijgt een extra dimensie doordat tijdens het concert werk van award-winning landschapsfotograaf Frans van Hoogstraten vertoond wordt. Zijn foto’s combineren wonderwel met Henks romantische composities. Laat u meevoeren op een reis langs verschillende landen en werelddelen.

Henk Wieman is een van de weinige musici in ons land die zowel in de klassieke als in de lichte muziek aan het conservatorium is afgestudeerd. Dat is in zijn composities duidelijk terug te horen en maakt dat zijn muziek voor een breed publiek toegankelijk is.

Bij twee composities wordt Henk niet alleen begeleid door het Belgisch Strijkorkest maar ook door Anna Zhu op Guzheng. Een “Guzheng is een traditioneel Chinees muziekinstrument; een Chinese harp ook wel bekend als Chinese citer. Anna heeft tot de hoogste graad de Guzheng leren bespelen.

Verder is de bekende accordeonist André Vrolijk aanwezig. André heeft aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam klassieke muziek gestudeerd. Hij speelt echter zeer veel stijlen op zijn accordeon zoals Franse chansons-, musette-, Zuid-Amerikaans-, tango- en- jazzy repertoire en “Tintje Mokum” uiteraard met veel Amsterdams repertoire. Vandaag zal hij Henk begeleiden bij een aantal Franse stukken.

Een zeer gevarieerd concert waarbij Muziek en Beeld elkaar versterken.U zult aangenaam verrast worden!

Het concert zal worden ingeleid door Chiel van Praag.

Henk Wieman & Belgisch Strijkorkest
Con Amore
zondag 20 oktober 2024, 14:30
Genre: Muziek

Prijs: € 19,50

Deel:


Array