Het Sunrise Trio is een modern jazz trio bestaande uit Jonas Nieuwenbroek op drums, Martijn Hak op piano en Jurriaan de Kok op contrabas. De band navigeert naadloos tussen momenten van intimiteit, stilte en krachtige energie. Hierdoor ontstaat een dynamische muzikale reis met veel ruimte voor samenspel en improvisatie.

Met een gedeelde passie voor het verbreden van de muzikale grenzen, combineren de leden van het Sunrise Trio hun diverse achtergronden en ervaringen. in hun composities verkennen ze stijlen die verder gaan dan jazz, met elementen uit metal, funk, soul en rock. Beïnvloed door de beroemde pianotrio’s van Bill Evans, Brad Mehldau, Ahmad Jamal en Esbjörn Svensson, maar ook bands als Rammstein en de Red Hot Chili Peppers, creëert het Sunrise Trio een ander geluid. Deze samensmelting van diverse invloeden resulteert in een vernieuwende benadering van hedendaagse jazz.

Een van de huidige projecten van de band, ‘Silent Film meets Modern Jazz’, toont het vermogen van het Sunrise Trio om de wereld van visuele verhalen en muziek samen te voegen. In dit project hebben ze muziek gecomponeerd voor de iconische stomme film Sunrise: A Song of Two Humans. Met hun composities blazen ze nieuw leven in dit klassieke filmische meesterwerk. Door de combinatie van audio en beeld voegen ze nog meer emotionele diepte toe aan het acteerwerk en dompelen ze het publiek onder in een unieke audiovisuele ervaring.

Trailer

Edwin Spek, directeur filmfestival Suikerzoet, over dit cross-over project: ‘Écht indrukwekkend en mooi om te zien én te horen hoe deze parel van Murnau een nieuw leven ingeblazen wordt. Met deze nieuwe moderne jazz soundtrack heeft de film een tweede kans verdiend!’