Theatergroep De Schakel

Acht(erbakse) Vrouwen

zaterdag 6 april 2024, 20:00

Acht(erbakse) Vrouwen is een heerlijke muzikale misdaadcomedy naar het vermaarde stuk “Huit Femmes” van de Franse schrijver en filmregisseur Robert Thomas.
In “Acht(erbakse) Vrouwen” komen acht vrouwen bijeen om gezellig met elkaar de kerstdagen door te brengen. Nou ja……gezellig? Al snel wordt de heer des huizes dood in zijn bed aangetroffen…..vermoord…..met een mes in zijn rug.
Dus is het uit met het kerstkransje, want één van de aanwezige dames móet die arme man om zeep hebben geholpen….. Maar ja, wie???? Het dameskransje verandert al snel in een giftige slangenkuil. 
De eens ooit zo keurige vrouwen halen alles uit de kast om elkaar zwart te maken, te bedreigen of zelfs naar het leven te staan. Familiegeheimen die nooit naar buiten hadden mogen komen, worden zonder schroom de kamer ingeslingerd en wel op heel achterbakse (maar komische) manieren…….. De kerstgedachte is dan ook mijlenver te zoeken! Maar, wordt de kerstkalkoen wel zo heet gegeten als ‘ie wordt opgediend…….? En, o ja, hoe zit het nu eigenlijk met die moord?
Robert Thomas schreef zijn “Huit Femmes” in de jaren zestig en het stuk was meteen een succes in de Franse Theaters. In 2002 volgde er een gelijknamige film, geregisseerd door de vermaarde Franse regisseur Frangois Ozon. Hij voegde een aantal liedjes aan het verhaal toe, waardoor hij een thrillerachtige muzikale comedy creëerde. En niet zonder succes; de film, met o.a. Catherine Deneuve en Isabelle Huppert , behaalde vele filmprijzen.
Onze Acht Vrouwen laten zich óók van hun muzikale kant horen en hoe! 
Samen, met pianist Gert van Zoelen, maken deze zéér “Achterbakse Vrouwen” er een crimineel goede voorstelling van!

Theatergroep De Schakel
Acht(erbakse) Vrouwen
zaterdag 6 april 2024, 20:00
Genre: Musical

Prijs: € 21,00

Deel: