Vrijwillig fanfarekorps der Genie

Regimentsconcert door het Vrijwillig fanfarekorps der Genie

zondag 3 november 2024, 14:00

In 1888 werd door onderofficieren van het Wapen der Genie de Geniemuziek opgericht. Tot aan WOII door vrijwilligers en daarna als beroepsorkest, het Fanfarekorps der Genie. Door de vele bezuinigingen en reorganisaties binnen Defensie raakte het Regiment in 1995 definitief haar eigen muziekkorps kwijt. De tradities worden zoveel als mogelijk voortgezet binnen Defensie maar toch voelde het als een gemis. Vele jaren na 1888 zijn het weer de vrijwilligers uit heel het land die deze muzikale traditie van het Regiment Genietroepen op enthousiaste wijze in stand houden. Op 20 september 1997 wordt het Oud Leden Fanfarekorps der Genie opgericht. In mei 1998 trad het nieuwe korps voor het eerst op. Heel toepasselijk gebeurde dat tijdens de viering van het 250-jarig bestaan van het Regiment Genietroepen. Vanaf dat moment ontwikkelde het muziekkorps zich weer snel tot een zeer gewaardeerd onderdeel van het Regiment Genietroepen. Inmiddels treedt het korps op onder de naam Vrijwillig Fanfarekorps der Genie, gekleed in een prachtige replica van het uniform van de Genie anno 1888 en vergezeld door marketentsters in authentiek uniform. Net zoals tijdens de Utrechtse beginjaren, al meer dan 135 jaar geleden, wordt het korps gevormd door vrijwilligers die allemaal nauw zijn verbonden met de hechte geniefamilie die zo kenmerkend is voor het Regiment Genietroepen.

Het korps bestaat in totaal uit 70 leden en treedt veelvuldig op bij taptoes in Nederland maar ook in het buitenland zoals in Zweden, Noord-Ierland, Frankrijk, België en in Duitsland.

Het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie is gevestigd op de Van Brederodekazerne te Vught, de thuisbasis van het Regiment Genietroepen. Het oudste Regiment van de Landmacht wat dit jaar haar 275e verjaardag viert.
Het korps staat onder leiding van Dirigent, Kapitein titulair buiten dienst, Jos Jansen en tamboer-maitre, Luitenant titulair buiten dienst, Corné Pas.

Vrijwillig fanfarekorps der Genie
Regimentsconcert door het Vrijwillig fanfarekorps der Genie
zondag 3 november 2024, 14:00
Genre: Muziek

Prijs: € 17,50

Deel:


Array