Eigen productie Battle of the Bands groot succes!

Nieuws

Fulco’s battle of the bands editie 2023 is gestreden. Na dagen van audities zijn 6 bands doorgedrongen tot de finale.

Muck uit Den Dolder met covers, the Veins uit Woerden met rocknummers, Sloops uit Utrecht met covers en eigen nummers en na de pauze Flowmotion met functies smooth jazz, Dutchicana met country en als laatste 12Buff met eigen nummers.

Alle bands mochten 20 minuten optreden voor een volle theaterzaal en werden beoordeeld door de vakjury bestaande uit Excelsior dirigent en componist Leon Vliex, Ijsselfestijn organisator Walter van Meijl, wethouder kunst en cultuur Mark Foekema en Fulcotheater directeur bestuurder Anastasia van der Lugt.

Vakkundig aan elkaar gesproken door presentatrice Melanie Reindertsen, wisselden de verschillende muziekstijlen elkaar af.

Na de optredens kon het publiek in de foyer de publieksprijs kiezen; een muziekvoorstelling naar keuze in het seizoen 2022-2023, ter beschikking gesteld door Fulcotheater. Met een digitale stemming kwamen de rockband “the Veins” uit Woerden als prijswinnaar uit de bus.

Daarna was het de beurt aan de jury. Alle bands kregen sowieso een optreden op het Koningsdag podium op de Overtoom.
Maar slechts 1 band kreeg toegang tot het nieuwe festival Ijsselstein Life! met een betaald optreden. Dit festival vindt het eerste weekend van juni plaats op het Podium.
“The Veins” gingen ook met deze eer aan de haal.

Battle of the Bands was een gratis toegankelijk evenement, om meer bezoekers naar het Fulcotheater te krijgen. De eerste editie van de battle of the bands gaf een full house. Mede door dit succes zal in 2024 de tweede editie plaatsvinden.

Deel: