Bij deze voorstelling is GEEN pauzedrankje inbegrepen. Voorafgaand aan het concert krijgt u koffie of thee aangeboden door de Stichting Veteranen Lopikerwaard. De toegang is gratis, maar u dient wel kaarten te reserveren. Kaarten zijn te reserveren vanaf 1 mei 12.00 uur.

Op vrijdag 24 mei vindt in het Fulcotheater weer het tweejaarlijkse Anjerconcert plaats. Deze keer treedt de befaamde en veelzijdige Marinierskapel der Koninklijke Marine op.

Anjerconcerten Muziek heeft militairen en hun families geholpen tijdens vaak lange uitzendingen. Tijdens het Anjerconcert wordt met deze muziek hun verhaal verteld. Verhalen over missies toen en de huidige belevingen van veteranen. Een concert voor stadsgenoten, kennissen, familie en natuurlijk ook onze veteranen. De Anjerconcerten zijn een coproductie van het Impresariaat Militaire Muziek Krijgsmacht (IMMK) en het Nationaal Comité Veteranendag.

De Marinierskapel Voordat de marine een eigen harmonieorkest had, gingen er al muzikanten mee aan boord van schepen. Zij vermaakten de bemanning tijdens lange zeereizen. In 1945, na de Tweede Wereldoorlog, besloot de toenmalige minister van Marine een muziekkorps op te richten: de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Het concert De Marinierskapel staat deze avond onder de deskundige leiding van Harmen Cnossen. Voor de pauze worden er meer klassieke muziekstukken ten gehore gebracht, van onder andere Guiseppe Verdi en Goff Richards. Na de pauze gaat het tempo omhoog met meer populaire nummers en militaire klassiekers. Een concert dat u niet mag missen!

Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.30 uur.